Propjes!

congres 3 1100

ActingTime biedt de unieke theatervoorstelling Propjes! aan

 

Aan de hand van sketches, improvisatie en opdrachten gaan docenten, ouders en leerlingen van lachen om elkaar en om zichzelf, naar begrip voor elkaar en samenwerking. Het publiek is toeschouwer en deelnemer tegelijk.

 

De voorstelling begint als een wedstrijd, waarin iedereen elkaar het leven zuur mag maken. Maar gaandeweg ontdekken de deelnemers dat ze de anderen nodig hebben, elkaar moeten helpen en moeten samenwerken. Speels en serieus vormen docenten, ouders en leerlingen ter plekke een 3.0 team.

Overdrachtelijke propjes…

 

De ouders van Björn worden op school uitgenodigd. De situatie is zorgelijk en de docent spreekt hen dan ook ernstig toe. Björn zit in VWO 4 en heeft in de klas met overdrachtelijke propjes gegooid. “Hij heeft wat…??” vragen de ouders.

 

De docent herhaalt: “Hij heeft met overdrachtelijke, dus spreekwoordelijke propjes gegooid. Dat wil zeggen: hij heeft het nog niet gedaan, maar we zijn bang dat hij het gaat doen. En tja, als hij dat over 3 jaar op de universiteit gaat doen, zou dat niet goed zijn.”

 

Duidelijker dan dit kan de docent het niet uitleggen. Björn heeft geen idee waarvan hij nu eigenlijk wordt beticht en ook de ouders blijven in opperste verbazing achter. Maar de docent heeft zijn punt gemaakt.

 

Een raar verhaal? Absoluut!
Maar waar gebeurd. En zo ontstond de titel van onze voorstelling…

Waarom deze voorstelling?

 

Opvoeding en onderwijs hebben dezelfde ambitie en dus een gezamenlijk doel: kinderen en jongeren ondersteunen in het worden van de beste versie van zichzelf. In verbinding met thuis, de school, de maatschappij en de wereld. School, ouders en leerlingen hebben elkaar daarvoor nodig. We hebben het daar samen vaak over, maar altijd heel serieus. En vooral als er problemen zijn en het lijkt alsof we elkaar tegenwerken.

Een inhoudelijk thema in een speelse vorm

 

Wij willen de samenwerking nu eens met plezier en speelsheid samen onderzoeken. Onszelf en elkaar een spiegel voorhouden. Waardoor je de ander beter leert kennen en leert snappen. Propjes! geeft docenten, ouders en leerlingen (jongeren) een ander perspectief op elkaar en zichzelf. Samen ontdekken we waarom we doen zoals we doen. We nemen een kijkje in elkaars hoofd en leren elkaars talenten en onzekerheden kennen. Confronterend en op een ontspannen manier, leerzaam maar ook gewoon met veel lol.

Hoe doen we dat?

 

Uniek aan Propjes! is dat de voorstelling geschikt is voor ouders, docenten en leerlingen samen. Snelle sketches en serieuze monologen wisselen elkaar af. Quiz-elementen, improvisatie, filmpjes, opdrachten, kijken en meedoen, een wedstrijd met prijsuitreiking, strijd en samenwerking, lachen en confrontaties: je vindt het allemaal terug in een 2 uur durend, snel en interactief programma.

Voor wie?

 

Propjes! is voor scholen en onderwijsinstellingen, die aan de slag zijn of willen met Ouderbetrokkenheid 3.0. Of die nu eens een leuke en leerzame middag of avond willen organiseren voor en docenten en ouders en leerlingen.

Door wie?

 

De voorstelling Propjes! is geïnspireerd op de visie van CPS over Ouderbetrokkenheid 3.0. De voorstelling is dan ook CPS-proof . En gemaakt door  ActingTime vanuit hun motto Inzicht door interactie en hun expertise in theater en theatrale werkvormen. De middag (of avond) wordt begeleid door 4 trainers / acteurs van ActingTime.

Meer informatie?


Heeft u vragen over Propjes! ?

 

Stuur via de knop een mail naar Actingtime


Of bel 06-27254813

Voor schoolbesturen en directies

 

Propjes! is binnen een traject over Ouderbetrokkenheid als kickoff in te zetten, maar ook als boost tijdens of afsluiter aan het eind van een traject. Als losse show kan Propjes! Ouderbetrokkenheid voor uw school op de kaart zetten en het belang ervan onderstrepen.

 

Kosten en maatwerk

 

De kosten voor de voorstelling Propjes! bedragen € 2500,- exclusief reiskosten en 9% BTW.  Naast de standaardvoorstelling kunnen wij de voorstelling ook specifiek op de situatie van uw school of instelling afstemmen. We kunnen er bepaalde onderwerpen uitlichten. Of de voorstelling combineren met workshops. Neem gerust contact op om hierover door te praten.